PER A TOTES I TOTS

Qué es la mobilitat amb perspectiva de gènere?

Actualment, tenim un municipi enfocat per a un ciutadà tipus, que respon a un perfil molt concret: un home que es mou sense dificultats, amb vehicle privat, que realitza desplaçaments al treball i que NO s’ocupa dels treballs quotidians de manteniment de la vida i de cures.

Mentrestant, la major part de la població, formada pels col·lectius més vulnerables no tenen opció a disposar i utilizar vehicle privat motoritzat i, per tant, desplaçar-se dia a dia, pot esdevenir un assumple d’exlclusió social.

D’aquesta manera, dones, xiquetes i xiquets, persones adolescents o majors, amb carret de la compra o d’infants, amb bastó, amb diversitat funcional o dependents per qualsevol motiu puntual o permanent són OBLIDADES per la ciutat.

Però volem un municipi per a totes i tots.

Amb el Pla de Mobilitat d’Almussafes reconeixem la diversitat i diferències de les persones que habiten el municipi. Treballem per una mobilitat inclusiva.

Anar a fer gestions d’estudis, compres o cures és tant important com anar a treballar

Per aconseguir-ho, tractarem amb la mateixa importància els desplaçaments per a acudir al treball i tots els altres desplaçaments quotidians que es requereixen per a comptabilitzar la vida laboral, personal i familiar. Eixos desplaçaments comporten el manteniment de la vida (estudis, compres, gestions, cures, etc) i suposen sens dubte, major complexitat en la seua mobilitat.

La xarxa d’espais quotidians és fonamental

Tindrem em compte i s’analitzaran els recorreguts o itinearis als equipaments d’ús quotidià, aquells que s’utlitzen a diari i que són indispensables per al manteniment i desenvolupament de la quotidianitat i que són també espais de referència d’una comunitat on es genera la convivència, l’intercanvi, la socialització i l’ajuda mútua.

El municipi no és igual per a totes i tots

Donem diversitat de respostes a diferents comportaments a l’hora de moure’s diariament en la ciutat. I això implica, planificar

Almussafes, els seus espais urbans, itineraris i modes de transport per tal de garantir a les dones i altres col·lectius vulnerables, un accés als serveis en les mateixes condicions d’oportunitats que els homes. D’aquesta manera, evitarem barreres i desigualtats per al conjunt de la societat.

I a més, integrem l’autonomia

Les persones gaudim d’autonomia quan tenim les condicions d’accessibilitat adequades i quan ens sentim segures (cap al trànsit o cap a agressions). Per tant, la percepció de seguretat a l’espai públic és condició indispensable per tal de garantir la igualtat d’accés a aquest per a totes les veïnes i els veïns.

PARTICIPA EN EL QÜESTIONARI DE MOBILITAT

A %d blogueros les gusta esto: